Leancă a refuzat invitația lui Candu, Streleț și Timofti


Leancă a refuzat invitația lui Candu, Streleț și Timofti Liderul Partidului Popular European din Republica Moldova, deputatul neafiliat Iurie Leancă, a refuzat invitația șefului statului Nicolae Timofti, președintelui Parlamentului Andrian Candu și a premierului Valeriu Streleț de a participa la Forumul Public organizat astăzi, 14 octombtie, drept urmare a Apelului privind Pactul Social „Pentru Moldova”.

Prședintele PPEM susține că discuțiile din cadrul acestui eveniment nu vor fi urmate de o rezolvare a situației critice din Republica Moldova, scopul acestora este de a distrage atenția de la problemele reale. În acest context, Leancă le-a sugerat autorităților să elaboreze mai întâi un plan anticriză, și doar după asta să-l discute cu cetățenii.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Iurie Leancă a mai menționat că Pactul respectiv vine într-un moment nepotrivit pentru Republica Moldova.

„Luând în considerare că ţara noastră se află într-o situaţie politică, economică şi socială extrem de gravă, cred că acest apel doar va distrage atenţia de la aceste probleme şi nu le va rezolva. Recentele rapoarte şi declaraţii ale partenerilor noştri externi, care reamintesc a câta oară că actuala guvernare trebuie să întreprindă acțiuni concrete pentru a scoate Republica Moldova din criză, reiterează cele spuse de mine mai sus”, a comentat liderul PPEM.

„Astfel, decizia mea este de a nu merge la aceste discuţii, pentru a nu deveni un participant al unei noi farse politice. Nu vreau să particip la un eveniment fictiv, unde se vor auzi iarăşi doar promisiuni şi vorbe goale, în timp ce un plan concret anticriză încă nu a fost elaborat şi aplicat”, a punctat Iurie Leancă.


Опубликовано: 11:35 14/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: