Filat a primit mandat de arest pentru 30 de zile


Filat a primit mandat de arest pentru 30 de zile Liderul PLDM, Vladimir Filat, a primit un madat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Buiucani după 7 ore de examinare a demersului Procuraturii Generale.

Potrivit procurorului Adriana Bețișor, au fost prezentate foarte multe probe care atestau necesitatea de reținere a acestuia.

„Instanţa de judecată a admis demersul Procuraturii Anticorupţie prin care a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privinţa învinuitului Filat Vladimir. Au fost foarte multe aspecte, forte multe probe, care nemijlocit atestau necesitatea de a fi aplicată măsura preventivă. Le-am motivat şi apărătorii şi-au exprimat poziţiile şi instanţa a rămas în deliberare”, a precizat procurorul.

Totodată, Adriana Beţişor a anunţat şi cauza absenţei învinuitului. „A fost o cerere şi pentru ziua de astăzi prin care a solicitat să fie consultat de un medic. Au fost mai multe motive. S-a invocat că nu se simte bine, dar nu este confirmat prin concluziile medicale”, a adăugat Beţişor.

Amintim că joia trecută, pe 15 octombrie, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului RM, Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova a rămas fără imunitate parlamentară. Deputaţii PSRM, PCRM, PD, și PL au votat pentru retragerea imunităţii lui Filat, la cererea Procuraturii Generale. Ulterior, Filat a fost reținut de CNA pentru 72 de ore pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă.

Acesta este bănuit că, în perioada când era prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250.000.000 de dolari pentru acordarea diferitor servicii. La această etapă, procurorii deţin probe că banii oferiţi drept mită provin inclusiv din băncile fraudate.

Dacă va fi găsit vinovat, Vladimir Filat riscă până la 15 ani de închisoare şi amendă de la 160 de mii până la 200 de mii de lei cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 până la 15 ani.


Опубликовано: 10:45 19/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: