Cheltuielile pentru serviciile comunale vor crește până la 21,1%


Cheltuielile pentru serviciile comunale vor crește până la 21,1% Odată cu majorarea tarifelor la gazele naturale și la energia electrică, cheltuielile populației pentru serviciile comunale vor crește de la 17,1% până la 21,1% din suma totală de cheltuieli, a declarat miercuri comunistul Oleg Reidman, în cadrul ședinței comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe. Acesta a prezentat proiectul de lege cu privire la sistemul de remunerare a muncii în sfera bugetară.

Potrivit deputatului, proiectul de lege prevede majorarea salariului minim al populației cu 70 — 100 de lei, fapt ce ar spori veniturile angajaților cu 10%. Reidman consideră că creșterea cheltuielilor ar trebui să fie acoperită prin compensații.

Deputatul a menţionat că suma totală propusă pentru compensații este de 14 milioane de lei pe lună, însă Guvernul a dat un aviz negativ acestei inițiative.

Proiectul de lege a fost susținut de patru membri ai comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe. Ceilalți s-au abținut.

Sursa: Sputnik.md


Опубликовано: 17:22 21/10/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: