Socialiștii sunt indignați de faptul că cetățenilor ruși le este interzisă intrarea pe teritoriul Moldovei


Socialiștii sunt indignați de faptul că cetățenilor ruși le este interzisă intrarea pe teritoriul Moldovei
Deputații din fracțiunea Partidului Socialiștilor au solicitat astăzi în plenul Parlamentului audierea sefilor MAEIE, MAI și SIS pe motiv că autoritățile vamale aplică interdicție de intrare pe teritoriul Moldovei cetățenilor străini, în speciali celor din Federația Rusă.

„Am observat că în ultimul timp numărul cetățenilor străini care nu au acces pe teritoriu, în special al celor din Federația Rusă, crește simțitor. Cele mai multe probleme apar la Aeroportul Internațional Chișinău. Se cer lămuriri în scris, care e scopul intrării, este un comportament care lasă de dorit. Noi considerăm că este necesar anume astăzi în regim de urgență să vină ministrul Afacerilor Externe, ministrul Afacerilor Interne care are în subordine Biroul de Azil și Migrație, și Serviciul de Informații și Securitate să explice ce seîntîmplă . ”, a menționat deputatul socialist Andrei Neguța.

Deputatul PSRM a reiterat, că ultimul caz de acest gen a fost înregistrat acum cîteva zile, cînd un înalt funcționar al Federației Ruse împreună cu delegația sa a primit interdicție de intrare pe teritoriul Moldovei.

”Delegația care îl însoțea a fost ținută acolo toată noaptea, iar dimineața au fost deportați la Moscova” , a menționat Neguța.

Inițiativa socialiștilor a fost susținută doar de către autorii proiectului. Ceilalți deputați au considerat că problema respectivă trebuie să fie examinată de Guvern, ambasade și alte instituții abilitate și nicidecum de Guvern.

Totuși, președintele Parlamentului Andrian Candu a dispus, ca această chestiune să fie examinată la următoarea ședință a Comisie parlamentare pentru politică externă.


Опубликовано: 13:34 10/12/2015

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: