Deputat PSRM: Ne pare foarte bine că a fost eliminată restricția de 90 de zile de aflare pe teritoriul Ucrainei pentru transportatorii moldoveni (VIDEO)


Deputat PSRM: Ne pare foarte bine că a fost eliminată restricția de 90 de zile de aflare pe teritoriul Ucrainei pentru transportatorii moldoveni (VIDEO)

Deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din RM au declarat în cadrul briefing-ului din 12 iulie, despre faptul că în ajun, la inițiativa PSRM a fost aprobată o decizie foarte importantă pentru transportatorii moldoveni – restricția de aflare de 90 de zile pe teritoriul Ucrainei pentru transportatorii moldoveni de pasageri și mărfuri a fost anulată.

Decizia a fost aprobată ieri, 11 iulie, în urma întrevederii dintre Prim-ministrul RM, Maia Sandu și Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Cu această solicitare s-a adresat către prim-ministru, deputatul PSRM, Alexandr Jolnaci, în numele Uniunii transportatorilor.

„Problema a fost extrem de serioasă și durează deja de 2,5 ani. Șoferii transporturilor de mărfuri aveau dreptul să se afle pe teritoriul Ucrainei doar 90 de zile timp de jumătate de an, ceea ce încetinea efectuarea transportulrilor bilaterale de mărfuri cît și cele de tranzit”, a spus deputatul Oleg Lipskii. Acesta a menționat că problema a fost discutată de guvernele precedente de aproximativ 8 ori și totuși problema nu a fost soluționată.

Deputatul socialist a apreciat pozitiv decizia aprobată ieri cu privire la eliminarea restricției, deoarece acest lucru va facilita activitatea transportatorilor.

Alexandr Jolnaci a venit cu un apel către prim-ministrul Maia Sandu cu solicitarea de a se asigura personal că această decizie va fi executată.Опубликовано: 12:43 12/07/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: