Rusia propune să inițieze procesul de utilizare a munițiilor stocate lîngă satul Colbasna în regiunea transnistreană


Rusia propune să inițieze procesul de utilizare a munițiilor stocate lîngă satul Colbasna în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind gata să instaleze echipamentul necesar în acest sens.

Aceasta idee a fost pronunțată în cadrul întrevederii Ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, cu Președintele Republicii Moldova. Domnul Șoigu se află într-o vizită în țara noastră, la invitația mea.

“I-am mulțumit Ministrului Apărării, iar în persoana lui – conducerii FR, remarcînd faptul că realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune.

Am dat asigurării Ministrului Apărării că propunerea dată în scurt timp va fi transmisă participanților formatului de negocieri 5+2 de reglementare a diferendului transnistrean”, a declarat Igor Dodon.

În continuarea întrevederii șeful statului s remarcat faptul că astăzi are loc prima vizită a Ministrului Apărării al Federației Ruse în Republica Moldova pe parcursul a 28 de ani de independență.

“I-am mulțumit domnului Șoigu pentru acceptarea invitației mele, menționînd simbolismul faptului că dumnealui se află la Chișinău anume în ziua cînd noi marcăm aniversarea a 75-a a eliberării capitalei Moldovei în cadrul operațiunii Iași-Chișinău”, a spus Dodon.

În cursul dialogului oficialii au fost unanimi în opinia privind importanța restabilirii parteneriatului strategic între țările noastre, inclusiv la nivel de Parlament și Guvern.

“Am adus mulțumiri Federației Ruse pentru asistența acordată Moldovei în domeniul comercial-economic, în sfera protecției cetățenilor Moldovei, dar și pentru rolul ei important în reglementarea conflictului transnistrean. În context am accentuat impactul operațiunii de menținere a păcii”, a spus Dodon.


Опубликовано: 12:18 24/08/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме: