Primăria Capitalei, alături de Federația Moldovenească de Fotbal


Primăria capitalei a fost astăzi gazda unei întâlniri dintre președintele FMF, Leonid Oleinicenco și primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

Cei 2 conducători au discutat despre noua Strategie de dezvoltare a fotbalului moldovenesc, în special despre clasele specializate de fotbal, care urmează să fie inaugurate în liceele din capitală, din anul 2020.

Primarul capitalei i-a dat asigurări președintelui FMF că Federația de fotbal va beneficia de tot suportul necesar din partea primăriei în identificarea liceelor care se vor implica în proiect și pentru fondarea claselor de fotbal în liceele respective.

Remarcăm faptul că FMF urmează să selecteze instituțiile de învățământ după anumite criterii ce țin de infrastructură sportivă.

Leonid Oleinicenco și Ion Ceban au mai discutat despre stadionulul de fotbal pe plajă, pentru construcția căruia FMF are acceptul de susținere financiară din partea FIFA. Primăria va anunța în scurt timp licitația publică pentru arenda unui teren în parcul La Izvor, cu destinația ”construcția unui stadion de fotbal pe plajă”.

FMF are deja definitivat proiectul stadionului, care este planificat să aibă o capacitate de 1024 de locuri, cu posibilitatea de adăugare a încă 500 de locuri. Arena va putea fi utilizată și de alte probe de sport, gen volei pe plajă sau sporturi de contact. De asemenea, în incinta stadionului vor putea fi organizate diferite evenimente cultural-distractive.


Опубликовано: 19:46 26/12/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:


 
X

LIVE AccentTV