Ion Ceban: Îmi doresc ca primăria Chişinău să aibă o colaborare bună cu toate federaţiile de sport


Primarul Ion Ceban a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Federaţiei de Baschet din Republica Moldova, Abramciuk Alexandr şi preşedintele FIBA Europa, Kamil Novak, care se află pentru prima data într-o vizită de lucru în ţara noastră.

În cadrul întrevederii oficialii au discutat despre posibilitatea de a fi create în capitală mai multe terenuri destinate baschetului dar şi deschiderea secţiilor sportive cu acest profil în cadrul instituţiilor educaţionale din municipiu.

“Îmi doresc ca primăria Chişinău să aibă o colaborare bună cu toate federaţiile de sport. Ne propunem ca în parteneriat, în perioada următoare, în 30 de instituţii educaţionale din capitală să fie deschise secţii sportive de judo şi fotbal, iar pe viitor vom crea şi secţii de şah.

Copiii noştri trebuie să aibă posibilitatea să practice diferite activităţi sportive chiar la şcoală şi gradinţă. Cultura sportului trebuie dezvoltată de la o vîrstă fragedă.

La fel, imi doresc ca în oraş să fie create terenuri de sport unde oamenii vor avea posibilitatea să practice sportul în aer liber. Suntem gata să colaborăm cu federaţiile sportive pentru a crea aceste terenuri în capitală prin implementarea diverselor proiecte. În aşa fel, vom putea atrage şi organiza diverse evenimente sportive în Chişinău”, a spus Ceban.


Опубликовано: 16:51 09/01/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:


 
X

LIVE AccentTV