Ministerul Educației a premiat sportivii care au obținut rezultate remarcabile la Campionatul European de Lupte de la Roma


Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici și secretarul de stat în domeniile tineret și sport, Ion Gheorghiu au discutat cu sportivii care au obținut rezultate remarcabile la Campionatul European de Lupte de la Roma: Anastasia Nichita (medalie de aur), Mihail Sava (medalie de bronz), Emilia Cîrîcu Budeanu, Mariana Drăguțan și Mariana Cherdivară Eșanu (locul V).

În cadrul întrunirii, ministrul Corneliu Popovici a felicitat sportivii și antrenorii acestora pentru rezultatele obținute în cadrul competiției internaționale menționând că ei sunt ambasadorii Republicii Moldova în lume, iar datorită lor țara noastră se află în rândul elitei sportive europene. „Vă mulțumim pentru munca și determinarea de care dați dovadă, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va depune toate eforturile necesare pentru a susține performanța în sport”. În context, oficialul a oferit sportivilor diploma de onoare a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Totodată, menționăm că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va premia sportivii care au obținut rezultate remarcabile la Campionatul European de Lupte de la Roma conform Hotărârii Guvernului nr. 1552/2002 pentru aprobarea Normelor financiare pentru activitate sportivă.

Amintim că, Campionatul European de Lupte de la Roma s-a desfășurat în perioada 10-16 februarie. Lotul Republicii Moldova la competiție a fost format din 22 de sportivi.Anastasia Nichita a luptat la categoria de greutate 59 kg, repurtând victorii cu sportivele: Ramona Galambos (Ungaria), Anhelina Lysak (Ucraina), Laura Mertens (Germania) și Bilyana Dodova (Bulgaria).


Опубликовано: 14:31 19/02/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:


 
X

LIVE AccentTV