FMI va oferi Moldovei 117 milioane de dolari pentru lupta cu COVID-19


Fondul Monetar Internaţional este gata să acorde Moldovei o asistenţă de circa 117 milioane de dolari pentru lupta cu COVID-19.

Astfel, în perioada 30 martie – 1 aprilie, ca răspuns la solicitarea privind acordarea asistenței financiare de urgență pentru ameliorarea impactului economic al COVID-19, o misiune a FMI, sub conducerea dlui Ruben Atoyan, va purta discuții de la sediul FMI din Washinton cu autoritățile Republicii Moldova referitor la politicile economice necesare pentru atenuarea impactului pandemiei, susținute financiar de Mecanismul de creditare rapidă (RCF) și Instrumentul de finanțare rapidă (RFI).

Într-o declaraţie pentru presă a reprezentantului permanent al FMI în Republica Moldova, Volodymyr Tulin, se menționează că finanțarea prin intermediul RCF/RFI trebuie să fie aprobată de Consiliul de durectori executivi al FMI și nu presupune careva condiții prealabile sau misiuni de evaluare.

"În cazul Republicii Moldova, vorbim de un volum de finanțare RCF și RFI în total de până la 86,25 milioane DST (echivalentul a circa 117 milioane de dolari SUA sau 50 la sută din cota Republicii Moldova la FMI), debursați integral și cât mai curând posibil", se arată în declarație.


Опубликовано: 08:40 27/03/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:


 
X

LIVE AccentTV