S.A. „Energocom” a prelungit contractul cu Centrala de la Cuciurgan


În conformitate cu prevederile Dispoziției nr.4 din 24 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, S.A. „ENERGOCOM” a prelungit contractul de furnizare a energiei electrice încheiat cu ЗАО «Молдавская ГРЭС», pentru perioada 01.04.2020 – 30.06.2020 (3 luni de zile, cu posibilitatea de prelungire) pentru acoperirea a 100% din necesarul de consum.

La moment, în baza criteriilor tehnice, economice și financiare, ЗАО «Молдавская ГРЭС» este unicul producător de energie electrică capabil să acopere de sine stătător pe deplin necesitățile de energie electrică ale furnizorilor reglementați de energie electrică, operatorilor sistemelor de distribuție și operatorului sistemului de transport pe perioada respectivă.

În contextul prevederilor aceleiași dispoziții, S.A. „ENERGOCOM” a încheiat contracte de furnizare a energiei electrice cu furnizorii reglementați de energie electrică, operatorii sistemelor de distribuție și operatorul sistemului de transport pentru o perioadă de 3 luni, cu posibilitate de prelungire. Toate contractele respective au fost transmise spre avizare Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Conform noilor condiții contractuale, începând cu 01 aprilie 2020, prețul mediu de procurare a energiei electrice pentru S.A. „ENERGOCOM” cât și prețul mediu de furnizare a energiei electrice către agenții economici menționați va fi cu cca 9,0% mai mic decât prețul mediu aplicat în baza contractelor existente, valabile până la 31 martie 2020.


Опубликовано: 10:56 31/03/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:


 
X

LIVE AccentTV