Prețurile la produsele alimentare NU vor crește! Igor Dodon a discutat cu șefii celor mari rețele de magazine (VIDEO)


Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu șefii celor mai mari rețele de comerț a produselor alimentare din Moldova, precum „Metro”, ”Kaufland Moldova”, „Green Hills Market”, „Fidesco”, „Fourchette”, “47TH Parallel”, “Vistarcom” și “Moldretail Group”. La întrevedere a participat și conducerea ministerului Afacerilor Interne, a Agriculturii și Dezvoltării Mediului, a Economiei și Infrastructurii.

În cadrul discuției au fost abordate trei subiecte de bază: aprovizionarea magazinelor cu produse alimentare și mărfuri, problema prețurilor, implementarea de către rețelele de comerț a măsurilor de securitate în contextul pandemiei cu coronavirus de tip nou.

După ce au fost expuse toate opiniile, părțile au constatat că nu există impedimente în asigurarea populației cu produse alimentare necesare. Fiecare rețea analizează dinamica tranzacțiilor pentru ultimele șase luni și își asigură stocurile de mărfuri în volumul necesar.

Totodată, cei prezenți au dat asigurări că rețelele de comerț nu intenționează majorarea prețurilor la produse, acest lucru este făcut doar dacă există anumite cauze economice obiective, cum ar fi majorarea prețului de către producător, creșterea tarifelor la transport, fluctuația cursului valutar, etc.

Totodată, s-a menționat că rețelele de comerț implementează indicațiile Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale în ceea ce privește respectarea obligatorie a normelor pentru prevenirea răspîndirii infecției COVID-19. Astfel, sînt întreprinse măsuri de asigurare a magazinelor cu dezinfectate, măști de protecție, mănuși, iar cumpărătorii sînt ghidați să respecte distanța socială de minimum un metru.

Președintele Igor Dodon a atenționat că autoritățile Republicii Moldova acordă o atenție deosebită activității conforme a acestui sector important, astfel încît cetățenii să fie asigurați cu produsele alimentare necesare, la prețuri rezonabile.

"Sîntem disponibili să colaborăm constructiv în vederea depășirii cu succes a problemelor ce pot apărea în domeniul respectiv", a menționat Igor Dodon.Опубликовано: 16:42 31/03/2020

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:


 
X

LIVE AccentTV