Președintele țării convoacă Consiliul Suprem de Securitate (VIDEO)


Președintele țării convoacă Consiliul Suprem de Securitate (VIDEO)
Președintele Republicii Moldova convoacă Consiliul Suprem de Securittate. Decizia șefului statului vine în contextul deciziei autorităților de la Chișinău a expulza cinci diplomați ruși. Igor Dodon va solicita rapoarte ministrului de externe și directorului Serviciului de Informații și Securitate.

”Consider că ei trebuie demiși, deoarece acțiunile lor sunt o diversiune împotriva securităii economice și în general, împotriva securitățăii naționale a țării. Niciodată, pe parcursul ultimilor 25 de ani, chiar și în cele mai complicate situații a conflictului intern sau confruntării geopolitce, Chișinăul nu și-a permis să acționeze atît de ostil împotriva Federației Ruse”, a declarat Igor Dodon.Potrivit Președintelui, aceasta vorbește despre faptul, că de data aceasta, mizele Occidentului sunt foarte ridicate, iar interesele geopolitice sunt maxime, lucru care va provoca o serie de acțiuni, unele dintre care pot fi deja prevăzute.

Potrivit lui Igor Dodon, decizia autorităților privind expulzarea diplomaților ruși, este și un atac la adresa președintelui, dar și o tentativă de a provoca măsuri similare de răspuns din partea Federației Ruse, o tentativă de a discredita instituția prezidențială.


Publicat: 16:32 30/05/2017

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri