Un bărbat din Chișinău, reținut pentru pungășie în transportul public. Riscă până la doi ani de închisoare


Polițiștii Secţiei combaterea infracțiunilor în locurile publice și transport urban au reținut un individ în vârstă de 42 de ani, originar din municipiul Chișinau, pentru pungășie. Cazul a avut loc în microbuzul nr. 171.

În timpul deplasării pe itinerarul de la strada Muncești până la strada Tighina, profitând de neatenția victimei, doamnă în vârstă de 56 de ani, individul i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele de identitate și bani. Prejudiciul cauzat victimei a constituit 535 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția.

Anterior acesta s-a dovedit a fi judecat pentru infracțiuni similare. Individul este cercetat penal pentru pungășie, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepsește cu amendă în mărime de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Publicat: 12:44 23/08/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri