Șeful statului a avut o întrevedere cu unul din cei mai buni specialiști europeni în domeniul politicii în spațiul post-sovietic


Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Alexander Rahr- politolog, publicist din Republica Federală Germania, unul din cei mai buni specialiști europeni în domeniul politicii în spațiul post-sovietic.

Șeful statului l-a salutat pe înaltul oaspete și i-a mulțumit pentru faptul că a acceptat invitația de a participa la Forumul Economic Moldo-Rus - eveniment foarte important pentru mediul de afaceri din țara noastră.

Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la situația din țară, dar și din regiune. De asemenea, au discutat despre consensul larg național și cel dintre Rusia, SUA și UE cu privire la Moldova, care poate deveni un model de relansare a unei țări cu sprijinul conjugat al tuturor actorilor globali.

Președintele Dodon a reiterat faptul că Administrația prezidențială împreună cu Parlamentul și Guvernul depune toate eforturile necesare pentru restabilirea relațiilor pragmatice cu partenerii de dezvoltare și promovarea unei politici externe echilibrate care reprezintă o șansă unică pentru o dezvoltare durabilă a Republicii Moldova.

În context, Igor Dodon a menționat faptul că săptămîna viitoare va întreprinde o vizită de lucru în SUA unde va rosti un discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU și va avea mai multe întrevederi cu liderii străini.
Publicat: 11:04 20/09/2019

Всё самое свежее мы теперь публикуем в Телеграм-канале. Подписывайтесь!Читайте также по этой теме:Ultimele ştiri